Humoristična serija ‘Glas naroda’ započinje sa prikazivanjem na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak, 22. rujna na Prvom programu poslije središnjeg Dnevnika započinje sa emitiranjem nove humoristične serije „Glas naroda“, zamišljene kao spoj komedije mentaliteta i političke satire.

Serija je nastala u produkciji Maxima Filma za HRT, po scenariju Ognjena Sviličića i u režijskoj palici Dražena Žarkovića. Producent projekta je Damir Terešak, a izvršnu produkciju obavlja iskusan tim predvođen Hrvojem Habekovićem.

Radnja Glasa naroda prati avanture Mate Gugića (Draško Zidar) novopečenog načelnika jedne općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez fakulteta i političkog iskustva a prema vlastitim riječima,  u svom se političkom djelovanju oslanja na „glas naroda“. No, u praksi to znači nepotizam, sređivanje poslova za nekog od svojih mnogobrojnih rođaka, trošenje općinskog novca za privatne potrebe i slično.

Osim Draška Zidara, u ostalim ćemo ulogama vidjeti i uigran glumački tim predvođen Marijanom Mikulić (Matina supruga), Franom Maškovićem (tajnik opčine), Rokom Sikavicom (Matinim sinom) i iznimno duhovitom Mirelom Brekalo u ulozi Matine majke – babe Cvite.

Glas naroda će se prikazivati ponedjeljkom na Prvom programu HRT-a, a za prvu sezonu predviđeno je osamnaest epizoda.