O nama

Maxima film je produkcijska tvrtka osnovana 1992. godine u Zagrebu i od tada se nametnula kao jedna od najdugovječnijih i najaktivnijih audio-vizualnih produkcija u Hrvatskoj.

Predvođena predanim radom iskusnog producenta Damira Terešaka, direktora Maxima filma, tvrtka je u protekle dvadeset i dvije godine rada ostvarila niz dugometražnih igranih projekata sa zapaženim kino i festivalskim uspjehom, dokumentarnih filmova i serijala kao i televizijskih, ali i multimedijskih projekata.
Poseban trud posvećen je regionalnim i europskim koprodukcijama u kojima je Maxima često pronalazila svoje mjesto i u suradnji sa inozemnim partnerima stvarala filmove visoke produkcijske i umjetničke vrijednosti.
Osim spomenutih djelatnosti, Maxima film funkcionira kao jedna od rijetkih domaćih produkcija koja stranim filmašima omogućava usluge u vidu potpunog produkcijskog servisa.

U nadolazećem periodu želimo i dalje raditi što više dobrih filmova, kvalitetnog televizijskog programa, originalnih i zanimljivih dokumentaraca, koprodukcija i inovativnih multimedijskih projekata.
I želimo naglasiti kako ćemo svakom novom projektu pristupiti ne zaboravljajući na entuzijazam i žar zbog kojeg smo počeli živjeti i raditi filmove, ali i sa posebnim ponosom na dugo i produktivno dvadesetogodišnje iskustvo!


Maxima film – U potrazi za dobrim filmom!