‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličića u programu 71. venecijanske Mostre

Peti dugometražni igrani film Ognjena Sviličića ‘Takva su pravila’ odabran je u program Horizonti venecijanske Mostre. Upravo će u spomenutom programu film imati svoju svjetsku premijeru.

Horizonti su jedan od dva natjecateljska programa Venecije, u kojem se najavljuju nadolazeći svjetski trendovi i nova zanimljiva redateljska imena, a prikazuje i filmove već etabliranih autora.  Sama činjenica da je film odabran predstavlja veliki uspjeh jer je prepoznat pored 1500 naslova koji su bili prijavljeni na ovogodišnji festival.

U središtu zbivanja Sviličićevog filma Takva su pravila jedna je obična zagrebačka obitelj: Maja i Ivo bliže se mirovini te teško spajaju kraj s krajem; jednoga dana, bez ikakvog razloga, njihova 18-godišnjeg sina Tomu na cesti pretuče skupina klinaca. Maja i Ivo uskoro će se naći pred najvećim izazovom u životu…

Film je nastao u hrvatsko, francusko, srpsko, makedonskoj koprodukciji i u suradnji sa Hrvatskom radio-televizijom, a projekcija u sklopu venecijanskog festivala će se dogoditi 29. kolovoza u 21h.